Twinkle | Digital Commerce

SkiWebshop.nl financiert uitbreidingsplannen met Knab Crowdfunding [sponsored content]

2017-05-27
180101
  • 2:12

SkiWebshop.nl is een van de grootste online skispecialisten van Nederland. Vanwege het grote succes in eigen land is het voor oprichter Vladimir Bashev en zijn vrouw Margo Crooijmans tijd voor de volgende stap: verder uitbreiden in het buitenland. Via Knab Crowdfunding presenteerden zij hun droom en deden ze een oproep voor een financiering van 200.000 euro.

'Het is eigenlijk een klassiek ‘ik maak van mijn passie mijn beroep’ verhaal. Mijn man Vladimir was vroeger professioneel sporter. In 1980 werd hij wereldkampioen roeien en daarna is hij jarenlang skileraar geweest. Toen hij 12 jaar geleden naar Nederland verhuisde wilde hij iets doen met zijn passie voor skiën. Hij richtte SkiWebshop.nl op, een webshop gespecialiseerd in technisch hoogwaardige skikleding voor alle type skiërs: van beginner tot professional', vertelt Margo.

Extra financiering nodig
Bij SkiWebshop.nl zijn ze constant bezig met innoveren, ontwikkelen en het inspelen op nieuwe situaties en behoeftes. Op een gegeven moment konden Margo en Vladimir de groei van hun bedrijf niet meer financieren uit eigen middelen. Ze wilden graag verder uitbreiden in het buitenland. Om die stap te zetten, hadden ze een financieel steuntje in de rug nodig. Ze gingen als eerste naar de bank. Daar kregen ze wel een lening, maar deze was niet genoeg om alle plannen te realiseren. Na een bezoek aan een lezing over Crowdfunding werd deze nieuwe manier van financieren direct omarmd. Met Knab Crowdfunding hadden Margo en Vladimir meteen een klik. Ze begonnen met het schrijven van een pitch, inclusief een video, zodat mogelijke investeerders een beeld zouden krijgen van de mensen achter SkiWebshop.nl.

Veel supporters voor SkiWebshop.nl
Toen de lening live kwam te staan op het Knab Crowdfunding platform, was het al snel duidelijk dat deze leningaanvraag een succes zou worden. De financiering van 200.000 euro was dan ook snel geregeld. 'Dat zoveel mensen vertrouwen hebben in ons bedrijf en product, en ons willen steunen, geeft een enorme boost', vertelt Margo trots.

Meer voordelen van Knab Crowdfunding
Dat financieren via Knab Crowdfunding nog meer voordelen had, kwamen Margo en Vladimir al snel achter. Ze kregen ineens ontzettend veel media-aandacht. Op de vraag of Margo nog tips heeft voor andere ondernemers die een financiering willen regelen via Knab Crowdfunding antwoordt ze: 'Begin op tijd met het opzetten van je crowdfund-campagne. Maak een goede planning en werk vooraf alles uit, dat scheelt veel tijd en geld. En oh ja, vergeet niet te genieten! Bij grote logge organen, zoals de bank, draait het voornamelijk om een ‘saaie’ financiële prognose. Bij Knab Crowdfunding niet, daar gaat het ook om jou als ondernemer. Laat vooral je passie zien, want als je plezier hebt in wat je doet, zien investeerders dat ook.'

Meer info over Knab Crowdfunding lees je hier.